Eğitim Sitesi

İkizce-96 Nedir? İkizce-96 Hakkında Kısaca Bilgi

İkizce-96 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İkizce-96:

Sapları orta uzunlukta, kılçıklı beyaz başaklı, Kırmızı sert daneli, tane şekli yarı yuvarlaktır. Soğuğa ve kurağa dayanımı iyidir. Kıraç, yarı taban ve taban alanlarda verim potansiyeli oldukça yüksektir. Sarı pasa dayanıklı, kara pasa orta hassas, ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Drenaj: Toprakta kültür bitkilerinin yetişmelerine zararlı olan fazla suların ya da bataklıkların direnler açarak akıtılması ve kurutulması.

    Partenocarpy-Partenocarp: Döllenme olmadan tohumsuz meyve oluşumuna "partenocarpy" ve bu şekilde oluşan meyvelere de "partenocarp" meyve denilmektedir. Muz, armut, portakal, Trabzon hurması, yenidünya, incir gibi bazı meyve türleri ve hıyar, patlıcan gibi sebze türlerinde partenokarpik meyve oluşumu görülmektedir. Kayısı, erik, şeftali, kiraz ve vişne gibi sert çekirdekli meyve türlerinde partenogarpi görülmez.

    Kooperatif: Ortak gereksinimleri elverişli koşullarla ortaklaşa sağlamak için kurulan kurum.

    Sevk İrsaliyesi: Düzenlenmesi kanunlarla zorunlu olan, yollamalarda her vasıta(kamyon, vagon, gemi, vb.) muhteviyatının ayrı ayrı numunelerinin alınıp muayene ve analiz sonuçları ile araç bilgileri ve ürün miktarının belirtildiği, bir nüshasının karşı işyerine gönderildiği yollama evrakı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü