Eğitim Sitesi

Partenocarpy-Partenocarp Nedir? Partenocarpy-Partenocarp Hakkında Kısaca Bilgi

Partenocarpy-Partenocarp Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Partenocarpy-Partenocarp:

Döllenme olmadan tohumsuz meyve oluşumuna "partenocarpy" ve bu şekilde oluşan meyvelere de "partenocarp" meyve denilmektedir. Muz, armut, portakal, Trabzon hurması, yenidünya, incir gibi bazı meyve türleri ve hıyar, patlıcan gibi sebze türlerinde partenokarpik meyve oluşumu görülmektedir. Kayısı, erik, şeftali, kiraz ve vişne gibi sert çekirdekli meyve türlerinde partenogarpi görülmez.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Emanet Usulü: Eksiltme veya pazarlık suretiyle ihalenin mümkün olamadığı durumlarda bir müteahhit araya girmeksizin kurum tarafından veya kurum namına resmen oluşturulan sorumlu heyetler eliyle yaptırılan işler.

    Kotonizasyon: Ketende havuzlama süresi geciktirildiğinde pektin parçalayıcı bakterilerin, lif hüzmelerinin içine girerek hüzmeleri parçalaması sonucu uzun lifler yerine kısa, çürük ve kolaylıkla parçalanabilen liflerin oluşmasına denir.

    Çölleşme: Eskiden tarıma elverişli olan toprakların çöl haline gelmesidir. Çölleşme iklim değişiminden veya ormansızlaştırma veya aşırı otlatma gibi insan uygulamaları sonucu oluşabilir.

    Çuval Sondası: Çuvalın ağzının bir köşesinden tabanının karşı köşesine çaprazlama vurulmak suretiyle numune alınan sonda türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü