Eğitim Sitesi

Hızlı Objektif Nedir? Hızlı Objektif Hakkında Kısaca Bilgi

Hızlı Objektif Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Hızlı Objektif:

Geniş açıklıkta maksimum diyafram değerleri olan çok ışık alabilen objektiftir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Pozlama Kilidi: Metre ölçümü yapıldığında, bazı durumlarda karenin ana konusu görüntünün merkezinde olmayabilir. Konu içindeki ana konuyu doğru pozlamak için, pozlama kilidine basılır, çekilmek istenen konu karenin içine tekrar yerleştirilir. Genellikle modern makinelerde pozlama kilidi işlemi deklanşöre yarım basarak, daha sonra metre ölçümü işlemini yaparak, daha sonra konu yerleştirilerek yapılır.

    Kondansatör: Dağınık ışık huzmelerini toplayarak yoğunlaştıran optik sistem; ışık toplayıcıları hem aydınlatma kaynaklarında (frensel cam olarak) hem de agrandizörlerde kullanılırlar.

    Optik Sapmalar: Objektifte, görüntüde deformasyon veya bulanıklık (fluluk) yaratan optik bozukluklardır. Özel merceklerin kullanılması ile düzeltilebilir ve bazı hallerde tamamen ortadan kaldırılabilirler. Ayrıca, diyafram açıklığının kısılması ile de bazı sapma türlerinin etkilerinin azaltılması mümkündür.

    Difüzör (Işık Yumuşatıcı): 1- Genellikle, ışık kaynağı ile obje arasına ışığı yumuşatmak amacıyla konulan geçirgen malzeme. 2- Işığı yumuşatmak amacıyla flaş kafalarına takılan genellikle plastik ya da kartondan aksesuar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü