Eğitim Sitesi

Hipertonik Nedir? Hipertonik Hakkında Kısaca Bilgi

Hipertonik Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hipertonik:

Solut molekülü konsantrasyonu daha fazla ve solvent (su) molekülü konsantrasyonu daha az olan çözeltidir. Karşılaştırılmış olduğu çözeltininkine göre daha büyük osmotik basıncı vardır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Hipertonik:

Kas tonusunun aşırı derecede artması.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Tomurcuklanma: Ana gövdeden ayrılan bir parçanın başlı başına gelişerek tek başına yaşamak ya da bir koloninin üyesi haline gelmesi şeklindeki eşeysiz üreme.

    Besin Zinciri: 1. En son enerji kaynağı olan bitkiden enerjiyi ileten organizmaların dizisidir. Bu dizideki her fert kendisinden bir öncekini yer ve kendinden bir sonraki tarafından yenir. 2. Besinlerdeki enerjinin üreticilerden otçullara ve onlardan etçillere kadar olan iletimine besin zinciri veya enerji aktarımı denir. 3. Bir besin ağının, av olan türler ile onları tüketen avcıların oluşturduğu genel basit bir sıralama şeklindeki bölümü. 4. Komünitede bir organizmanın bir sonraki organizma için besin oluşturduğu dizi.

    Hepatik: Karaciğere ilişkin.

    Pürinler (Pure ürinin karışımı): Birbirine bağlanmış iki halkada karbon ve azot atomları içeren organik bazlar. Nükleik asitlerin ATP, NAD ve diğer biyolojik aktiviteli maddelerin bileşenleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü