Eğitim Sitesi

File Transfer Protocol (FTP) Nedir? File Transfer Protocol (FTP) Hakkında Kısaca Bilgi

File Transfer Protocol (FTP) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak File Transfer Protocol (FTP):

Dosya Aktarma ProtokolüBir sistemdeki kullanıcının iletişim ağı üzerinden diğer bir sisteme erişme-sini ve oradaki dosyaları kendine veya kendi dosyalarını oraya aktarmasını sağlayan protokol. Ayrıca, FTP kullanıcıların bu protokolü kullanmalırını sağlayan programa verilen isimdir. Protokolün tanımı STD 9 ve RFC 959'da yapılmıştır. anonim FTP (anonymous FTP).

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Master: Bir kayıt işlemindeki esas kopya. (ana kayıt)

    PING: Internet Paketi Araştırıcısı (Packet Internet Groper).

    GIF: 1. Grafik dosyalarını sıkıştırmak ve böylece veri aktarma zamanından tasarruf etmek amacıyla Compuserve tarafından yaratılmış birer grafik formatıdır. Web dokümanlarında sık sık kullanılır. 2. Grafik Değişim Biçimi. GIF, web üzerindeki resim dosyaları için standart biçimdir. GIF dosya biçiminin gözde olmasının nedeni, dosyaları küçülten bir sıkıştırma yöntemi kullanmasıdır.

    Klavye Kaydedici: Klavye kaydedici klavyedeki hangi tuşlara basıldığını kaydeden bir programdır. Gelişmiş klavye kaydediciler fare hareketlerini ve ekran görüntüsünü resim dosyası olarak kaydedebilmektedir. Klavye kaydedici daha sonra tuttuğu kayıtları fark edilmeden kötü niyetli kişilere e-posta veya diğer yollarla göndermektedir. Klavyeler kaydediciler casus yazılımların bir çeşididir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü