Eğitim Sitesi

Klavye Kaydedici Nedir? Klavye Kaydedici Hakkında Kısaca Bilgi

Klavye Kaydedici Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Klavye Kaydedici:

Klavye kaydedici klavyedeki hangi tuşlara basıldığını kaydeden bir programdır. Gelişmiş klavye kaydediciler fare hareketlerini ve ekran görüntüsünü resim dosyası olarak kaydedebilmektedir. Klavye kaydedici daha sonra tuttuğu kayıtları fark edilmeden kötü niyetli kişilere e-posta veya diğer yollarla göndermektedir. Klavyeler kaydediciler casus yazılımların bir çeşididir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    CGA: IBM PC'leri ve eş değerde cihazlar için konulan ilk video interface standardı.

    Virüs: Virüs, bilgisayar sahibinin bilgisi olmadan gizli işler yapan yazılımlardır. Bazı zamanlar virüslerin yaptıkları masum şeyler olmakta, fakat çoğunlukla gizli dosyalarınızı dağıtmak gibi kötü şeyler yapmaktadır. Virüsleri diğer zararlı yazılımlardan ayıran özellik saldırganın bir kez internet ortamına bıraktığı andan itibaren dosyalara bulaşarak kendi kendine yayılmasıdır.

    SLIP(Serial Line IP): (Serial Line IP) TCP/IP protokolünde IP paketlerini iki sistem arasında aktarmak için telefon hatlarını ya da RS 232 devrelerini kullanan protokol.

    Access Mechanism: Erişim Mekanizması. Bir veya birden fazla yazma ve okuma kafasını, istenilen yazma ve okuma konumuna getiren mekanizma. Bu mekanizma, yazma ve okuma kafaları sabit olan sistemlerde veri ortamını hareket ettirmek için kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü