Eğitim Sitesi

DNA (Deoksiribonükleik Asit) Nedir? DNA (Deoksiribonükleik Asit) Hakkında Kısaca Bilgi

DNA (Deoksiribonükleik Asit) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak DNA (Deoksiribonükleik Asit):

Yaşayan tüm canlıların temel kalıtım maddesi. Canlılarda bulunan nükleik asittir. Çift sarmallı olup kendini eşleyebilme özelliğine sahip organik moleküldür. Canlıların genetik bilgisini nesilden nesile aktarır. Ökaryotlarda, özellikle hücre çekirdeğinde depolanmıştır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Biyoessey: Biyolojik etken bir maddenin etkinliğini, canlı organizma üzerinde göstererek saptama.

    Kökçük: Kara yosunlarında olduğu gibi, ilkel bitkilerde bulunan, tek ya da çok hücreden oluşmuş, kök görevini yapan basit yapılar. Rizoit

    Fitoplankton: 1. Çoğunlukla bir hücreli su yosunlarından oluşan, sularda yaşayan bitki topluluğu. 2. Okyanus ya da göllerde bulunan ve çoğunlukla alglerin oluşturduğu mikroskobik yüzücü bitkilerdir. 3. Suda pasif olarak hareket eden (yer değiştiren) ve bitkisel özellik gösteren organizmalar. 4. Sularda yaşayan ve su hareketleriyle pasif olarak yer değiştiren bitkisel organizmalar.

    Segmentasyon: 1. Bir vücut ya da yapının benzer parçalara bölünmesi, zigotun geçirdiği bölünme evreleri. 2. Zigotta, sitoplazma büyümesi olmadan art arda görülen mitoz sonucunda, birbirine benzer hücrelerin oluşması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü