Eğitim Sitesi

Büyük Boy Kitaplar (Oversized Books) Nedir? Büyük Boy Kitaplar (Oversized Books) Hakkında Kısaca Bilgi

Büyük Boy Kitaplar (Oversized Books) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Büyük Boy Kitaplar (Oversized Books):

Standart raflara sığamayacak kadar büyük boyutlu kitaplar. Bkz. kitap boyu

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Asitsiz Kağıt (Acid-free paper): Üretim sırasında nötr veya alkalin pH düzeyi 7.0 ya da daha yüksek tutulan kağıt. Genellikle güzel sanatlar baskılarında, sınırlı basım baskılarında, fotoğraf albümlerinde ve kütüphane malzemesinin korunmasında kullanılır. Kağıttaki asidin başlıca kaynağı ağacın odun özüdür (lignin). Asitsiz kağıt mutlaka kalıcı demek değildir ama kalıcı olması istenen kağıtlar her zaman asitsizdir.

    Barkod Etiketi (Barcode Label): Makine tarafından okunabilen veriler içeren dikey çizgilerden oluşan küçük etiket. Kütüphane tarafından alınan her malzemeye, özel numarası olan bir barkod etiketi verilir.

    Sayısal Kütüphane: Kaynaklarının önemli bir bölümünü makinece okunabilir formatta (baskı veya mikroform haricinde) sunan ve bilgisayarlarla erişilebilir yapan kütüphane. Sayısal içerik yerel olarak kayıtlıdır veya uzaktaki bilgisayar ağalarından erişilebilecek durumdadır.

    Elektronik e-kitap: Bir kişisel bilgisayar veya e-kitap okuyucusu (standart boyuttaki bilgisayarlarda kullanılan bir yazılım veya sadece okuyucu olarak kullanılan kitap boyutundaki bilgisayar) ile okunması tasarlanan geleneksel basılı kitabın sayısal sürümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü