Eğitim Sitesi

Burslu Programlar Nedir? Burslu Programlar Hakkında Kısaca Bilgi

Burslu Programlar Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Burslu Programlar:

Genellikle vakıf (özel) üniversitelerde bulunan programlardır. Normalde yüksek ücretli olan programlarda kontenjan dahilinde kazanan öğrencilerden harç ücretinin alınmaması esasına dayanır. Burs miktarı %50 ya da %100 burslu olmaktadır. %100 bursluda öğrenci herhangi bir harç ödememektedir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Öğrenci Kulübü: Herhangi bir üniversitede bir grup öğrencinin çeşitli hobilerle uğraşmak, belirli bir konu üzerine tartışmak veya araştırma yapmak, belli bir siyasi görüşü savunmak, öğrencilere veya insanlara yardım etmek, kişisel gelişimi sağlamak vb. gibi amaçlarla bir araya gelerek oluşturdukları bir kuruluştur.

    Danışman: Enstitüde kayıtlı öğrenciye ders ve tez (yüksek lisans tezi, doktora tezi, sanatta yeterlik tezi ve uygulaması) çalışması dönemlerinde rehberlik etmek üzere enstitü yönetim kurulu tarafından atanan öğretim elemanı.

    Erasmus: Erasmus bir öğrenci değişim programıdır. Bununla üniversite öğrencilerinin diğer Avrupa ülkelerinin akademik birikimlerinden faydalanabilmeleri, üniversiteler arası dayanışmanın teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. (Bu program 3 ila 12 ay arasında uygulanır. Misafir oldukları üniversiteler, öğrencilerden harç parası talep etmez.)

    TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı): Tıp Fakültesinden mezun olan ve uzmanlık eğitimi almak isteyen pratisyen hekimlerin girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Adaylar önce İngilizce dil sınavına girerler, başarılı oldukları takdirde bilim sınavına girmeye hak kazanırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü