Eğitim Sitesi

Öğrenci Kulübü Nedir? Öğrenci Kulübü Hakkında Kısaca Bilgi

Öğrenci Kulübü Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Öğrenci Kulübü:

Herhangi bir üniversitede bir grup öğrencinin çeşitli hobilerle uğraşmak, belirli bir konu üzerine tartışmak veya araştırma yapmak, belli bir siyasi görüşü savunmak, öğrencilere veya insanlara yardım etmek, kişisel gelişimi sağlamak vb. gibi amaçlarla bir araya gelerek oluşturdukları bir kuruluştur.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Meslek Yüksekokulu: Belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan, yılda iki veya üç dönem olmak üzere iki yıllık eğitim-öğretim sürdüren, önlisans derecesi veren bir yükseköğretim kurumudur.

    Akademik Danışman: Bir yüksekokulun öğretim üyeleri arasından seçilen ve öğrencilere sadece akademik konularda yardımcı olan ve akıl veren kişi.

    GRE (Graduate Record Examinations): GRE, Amerikada lisansüstü eğitim almak isteyen öğrenciler için düzenlenmiş bir sınavdır (İşletme bölümü hariç). Türkiye'de de bu sınava girebilirsiniz. Bazı üniversiteler ALES sınavı yerine GRE sonuçlarını da kabul etmektedir.

    MBA (Master of Business Administration): Türkiye'de de üniversiteler İşletme yüksek lisans programlarına bu ismi vermeyi tercih etmektedirler. Çalışanlara yönelik MBA programlarına Executive MBA, (kısaca EMBA) denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü