Eğitim Sitesi

Bindirme Boyu Nedir? Bindirme Boyu Hakkında Kısaca Bilgi

Bindirme Boyu Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Bindirme Boyu:

Betonarme elemanların yapımı aşamasında belirli boydaki çelik çubuklarının devamındaki diğer çelik çubukları ile temas ettikleri bölgenin uzunluğu.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Alın Duvarı: Bir beşik çatıda damlalık aşığına bitişik olan duvar parçası. Alın duvarı merteklere dik doğrultudadır.

    Yün Halı: Yün halı tamamen sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı sağlar, kullandıkça renkleri parlayan ve güzelleşen, koku yapmayan, canlı tabii bir elyaftan üretilen bir halıdır. Yün elyafı, aşınmaya karşı son derece dayanıklıdır. Yün halının, ateş karşısında tutuşma hızı diğer halılara (akrilik, polipropilen ve diğerleri) nazaran daha düşüktür, alev almaz. Fazla nemi alır, gerektiğinde geri verir. Yün halı, serili oldukları kapalı yerlerde havanın kurumasını bir oranda önleyerek regülatör görevi yapar. Yün halı, diğerlerine nazaran daha az toz tutar. Ezilmez (ağır cisimlerin yerleri değişince elyaf kendini toplar.) Sentetik halılarda oluşan statik elektriklenmeyi yapmaz, Koku yapmaz, koku barındırmaz.

    Radyal: Işınsal.

    Fancy Halı: Fancy halı tamamen pamuk fantazi polyester karışımı elyaftan imal edilmiştir. 30 mm hav yüksekliğinde 3000 gr/m2 kimyasal yapısı nedeniyle bakteri ve ev akarlarını barındırmaz. Dokuma sık ve dolgun tabana sahip olan ve çamaşır makinesinde yıkanabilen antialerjik fancy halının değişik zevklere hitap eden renkleri bulunmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü