Eğitim Sitesi

Avrupa Kentsel Şartı Nedir? Avrupa Kentsel Şartı Hakkında Kısaca Bilgi

Avrupa Kentsel Şartı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Avrupa Kentsel Şartı:

Avrupa'yı kapsayan; halk ve yerel yönetimlere yönelik olan bu konsept, yerleşimlerdeki yaşamın daha da iyileştirilmesini amaçlayan ve dört temel konuya ağırlık veren bir metin. Bu dört temel konu ise şunlardır: Fiziki kentsel çevrenin iyileştirilmesi; Mevcut konut stokunun iyileştirilmesi; Yerleşmelerde sosyal ve kültürel olanakların yaratılması; Toplumsal kalkınma ve halk katılımının özendirilmesi;

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Çevre Sağlığı: İnsan sağlığının çevredeki fiziki, kimyevi, biyolojik, sosyal ve psiko — sosyal faktörlerle tespit edilen yaşam kalitesi.

    Tören Giderleri: Maddelerde belirtilen giderlerdir. a) Resmi ve dini bayramlar ile anma günleri. b) Beldenin kurtuluş günleri. c) Festival ve fuarlar. d)Beldenin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak temel atma ve açılış günleri. e) Milli mücadeleye ait önemli günler. Maddelerde belirtilen giderler dışında kalan ve yapılması Belde için gerekli olan veya mahalli örf, adet ve sosyal yaşantı için de gerekli sayılan etkinlik ve törenler için (nişan, nikah, ölüm gibi) harcama yapılabilir.

    Peyzaj Mimarisi: Bahçe mimarlığının günümüzdeki tanımı; bir toprak parçasını bitki, su, taş gibi doğa öğeleri ile düzenleme sanatı.

    Deprem: Genellikle bir fay kırılması sonucunda ortaya çıkan sismik enerjinin yarattığı yer sarsıntısı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü