Eğitim Sitesi

Astar Nedir? Astar Hakkında Kısaca Bilgi

Astar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Astar:

Boyama işlemi sırasında ilk uygulanan kat. Primer. Yüzey hazırlamaların sonuncusu olan astar, temizlemiş, tozu, kiri alınmış, eski veya yeni yüzeylerin, macun çekilmesi ile son bulan çalışmalardan sonra boya hatalarını en aza indirmek için yapılan uygulama. Bir tür ön boya. Boyanın yüzeye daha iyi yapışması için kullanılır.

 

Dericilik Terimi Olarak Astar:

Zig derinin boyanmaya hazır haline denir.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Astar:

Giysilerinize destek sağlamak, giysinin iç dikim detaylarını gizlemek için kullanılan, giysinin iç kısmında bulunan kumaş.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Astar:

Giysilerin içine temiz bir görünüm vermek, süslemek kullanım kolaylığı sağlamak için kullanılan ince kumaştır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Klima: 1. Isıtma, soğutma, temizleme, sirkülasyon yaptırma ve havanın nem miktarının belirli bir oranda tutulması işlevinin sürekli olarak temin ve tesis edilmesi işlemi. 2. İklimleme, iklimlendirme aygıtı.

    Çift Açılımlı (Vasistaslı) Pencereler: Pencere kanadının dönerek açılan kanatlı pencere ile yukarı kaldırarak veya aşağı çekilerek (düşer) açılan kanatlı pencereler gibi iki fonksiyonun aynı kanatta olması istendiğinde imal edilir. Kanat kasaya çift açılım menteşe ve kilitle bağlanır. Tutamak olarak da kendi özel kolu kullanılır.

    Çekiç: Çivi çakma, çivi sökme gibi işlerde kullanılan metal dipli aletlerdir. Çivi çakmanın dışında, keski, rende tığı, parçaları birbirine vurarak yaklaştırma gibi vurma işlerinde de kullanılır. Çekiç genel olarak, gövde ve sap olmak üzere iki bölümden oluşur.

    Şifonyer: Birkaç çekmeceden oluşan, giysi saklamaya yarayan katlı çamaşırlık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü