Eğitim Sitesi

Ana Fikir Nedir? Ana Fikir Hakkında Kısaca Bilgi

Ana Fikir Terimi Hakkında Bilgiler

Edebiyat Terimi Olarak Ana Fikir:

Belirli bir konuda yazılmış eserlerin temelini oluşturan ve okuyucuya verilmek istenen asıl düşünce. Bir metindeki en kapsamlı yargı.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ana Fikir:

Bir yazının temeli olan asıl düşünce, temel fikir.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Ana Fikir:

Bir yazının temeli olan, anlatılmak istenen asıl düşünce.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ana Fikir:

Bir yazının temeli olan asıl düşünce, temel fikir.

 

    Benzer Edebiyat Terimleri

    Mukteza-yı Hâl: Uslûpta zamana, yere, duruma ve hitâp edilen kişilere göre dili ayarlama, sözün söylendiği yerin, zamanın gerçek ve gereklerine uygun olması. Mukteza-yı makam, itibar-ı münasib sözleri de aynı anlamda kullanılır.

    Ana Duygu: Bir düşünceden çok bir duyguyu dile getirmek, okuyucu ya da dinleyiciye hissettirmek, onların benliğinde yaşatmak amaçlı yazı ya da konuşmaların öne çıkarmak istediği asıl duyguyu anlatır. Ana duygu bir metnin özünü oluşturur. Metinde bu duyguyu destekler haldeki bütün yardımcı duygu ve düşünceler hep ana duyguya bağlanarak onun daha anlaşır ve duyulur olmasını sağlar. Ana duygu konu anlamına gelmez. Konu anlatılan şey, ana duygu ise bu anlatılanlardan çıkan sonuçtur.

    Fiksiyon: Bir sanat eserinde uydurularak bulunmuş şey. Günümüzde, roman, kısa hikaye gibi nesir halindeki edebi eserler kastedilir. Romanla eş anlamlı kullanıldığı da görülür. Açık bir şekilde bir olaya bağlı bulunmasından dolayı edebi şekiller içindeki birçok şahıs hakkında kullanılmasına imkan verir.

    Özyaşamsalöyküsel Roman: Konusu, yazarının yaşamı olan roman.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü