Eğitim Sitesi

Alıştırma Kitabı Nedir? Alıştırma Kitabı Hakkında Kısaca Bilgi

Alıştırma Kitabı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Alıştırma Kitabı:

Ders kitaplarına eşlik edecek biçimde hazırlanan, öğrencilerin ders kitaplarının yardımıyla edinmiş oldukları birtakım bilgileri uygulamalarına olanak sağlayan kitap.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Birey: 1. Belirli bir tür içinde kimi özellikleriyle öbürlerinden ayrılan ve bölünmez bir bütünlüğü olan varlık. 2. Bir toplumu oluşturan birimlere verilen ad.

    Eğitsel Kılavuzluk: 1. Öğrencilerin, kendi olanaklarıyla bir öğrenim dalını ya da bir öğrenim programını seçmeleri ve ona göre ilerlemeleri konusunda onlara yardım etmeyi amaçlayan kılavuzluk alanı. 2. Meslekle ilgili, toplumsal ve kişisel konular yerine dersler, türlü öğretim programları ve okul yaşayışı ile ilgili sorunlar üzerinde öğrencilere yardımı öngören kılavuzluk etkinliklerine verilen ad.

    Aritmetik Ortalama: Bir diziyi oluşturan sayısal değerler toplamının o dizide yer alan değerler sayısına bölünmesiyle elde edilen sonuç.

    Meslek Öncesi Eğitim: Bir meslek dalında çalışmaya başlamadan önce ya da bir meslekten başka bir mesleğe geçişte ilgililere uygulanan eğitim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü