Eğitim Sitesi

Ahir Zaman Nedir? Ahir Zaman Hakkında Kısaca Bilgi

Ahir Zaman Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ahir Zaman:

1. Dünyanın sonu, kıyamet.

2. Kıyametin yaklaştığı ve alametlerinin belirginleştiği zaman. İslam inancına göre evrenin başlangıcı olduğu gibi sonu da vardır. Ancak bunun zamanını Allah’tan başka kimse bilemez.
“Ahir zaman belirtilerinden bazıları şunlardır: İlmin kalkıp cahilliğin yerleşmesi, sarhoşluk verici şeylerin yaygınlaşması, zinanın artması...” (Hadis-i Şerif)

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Tesbihat: İbadet amacıyla bazı duaların tekrar edilmesidir. Çok çeşitli tesbihatlar vardır. Örneğin namazın farzından sonra bir kez; Allâhumme ente's-selâmü ve minke's-selâm, tebârekte yâ zelcelâli ve'l-ikrâm. (Allah'ım selâm sensin. Selâmet ve esenlik sendendir. Ey azamet ve kerem sahibi Allah'ım, sen hayır ve bereketi çok olansın.) Namaz bitiminde 33'er kez; Sübhanallah (Allah noksanlardan münezzehtir) Elhamdülillah (Hamd Allah'adır.) Allahü Ekber (Allah en büyüktür.) tasbihatları söylenir.

    Salih Kul: Îmânı olup, İslamiyet'e uyan kimseye denir.

    Şartlı Satış: Örneğin, bir milyonluk evi iki yüz bin liraya satıp, satıcının belli bir süre içerisinde, parayı geri verdiği takdirde muameleyi feshetme hakkına sahip olmasını şart koşmak.

    Rükûya Bitişik Kıyâm: Rükûya eğilmeden önce en son lahzada ayakta durma; ki namazın rüknüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü