Aforoz Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Aforoz:
Hristiyanlıkta kilise tarafından verilen cemaatten kovma cezası.
Tarih Terimi Olarak Aforoz:
1-Hıristiyanlık gibi bazı dinlerde, dine ve dinsel kurumlarla otoritelere karşı ağır suç işleyenlere kilise tarafından verilen cemaat çıkarılma cezasıdır. Aforoz edilenlerin dinsel törenlere katılması yasaklanır ve kilise üyeliği hakları elinden alınır. Katolik Kilisesi özellikle bu yetkisini bir silah olarak kullanmış ve Ortaçağ Avrupası'nda büyük bir güç haline gelmiştir.
2-Hıristiyanlık dininde papa ve kiliseye karşı gelenlere kilise tarafından verilen Hıristiyanlıktan çıkarma cezası.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Aforoz:
Hıristiyanlıkta kilise tarafından verilen “cemaatten kovulma” cezası. Aforoz edilen kişi cemaatten uzaklaştırılır. Kilise birliğinden çıkartılır. Hristiyanlığın ilk dönemlerinden beri uygulanan bu ceza; dinden ayrılanlara, büyük günah işleyenlere, kilisenin dogmalarına karşı gelenlere ve bilim adamlarına verilmiştir. Orta Çağ’da bu ceza kilise yöneticileri tarafından, devleti idare edenlere bir baskı aracı olarak kullanılmıştır.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:
Girişimci: 1. Üretim için bir işe girişen, kalkışan kimse, müteşebbis.
2. Ticaret, endüstri vb. alanlarda sermaye koyarak girişimde bulunan kimse, müteşebbis
Engizisyon: Orta çağda Katoliklerde katı din inanışlarına karşı gelenleri cezalandırmak için kurulan kilise mahkemelerinin adı. NOT: Kilisenin aforoz (dind
Kös: Savaşlarda, alaylarda at, deve veya araba üzerinde taşınan ve işaret vermek için kullanılan büyük davul.
Tahıl: Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar, pirinç vb. ürünlerin genel adı.
Medrese: Selçuklu ve Osmanlılar döneminde dini, felsefi ve fen ilimlerinin okutulduğu okul. Medrese kelime olarak ders okunan yer anlamına gelir.
- İlk Osma
Sanayi: 1- Ham maddeleri işlemek, enerji kaynaklarını yaratmak için kullanılan yöntemlerin ve araçların bütünü, işleyim, endüstri.
2- Hammaddeleri, ya
Ansiklopedi: Çeşitli konularda belirli bir yönteme göre düzenlenen, bilim, sanat gibi uğraş dallarının tüm bilgilerini ayrıntılı olarak bir arada bulunduran ve gen
Geçit: İki dağın arasındaki dar ve uzun yollara geçit adı verilir.