Eğitim Sitesi

Yeniden Yapılandırma Nedir? Yeniden Yapılandırma Hakkında Kısaca Bilgi

Yeniden Yapılandırma Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yeniden Yapılandırma:

Bir finansal piyasa altyapısı kuruluşun, katılımcı temerrüdü veya (iş, operasyonel veya diğer yapısal zayıflıklar gibi) diğer nedenlerle ortaya çıkan ve normal mekanizmaların kullanılmasına rağmen çözülememiş olan herhangi bir karşılanmamış kayıp, likidite sıkışıklığı veya sermaye yetersizliği probleminin çözülmesi amacıyla, bağlı olduğu ilgili mevzuat, kendi iç kural ve prosedürleri ve sözleşmeye bağlı yükümlülükleri ile uyumlu olarak, önceden oluşturulmuş ancak tükenmiş olan finansal kaynakların ikmal edilmesi ve çeşitli likidite düzenlemelerini de içeren tüm faaliyetleridir. (Restructuring)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Bedelli Hisse Senedi: Anonim ortaklıklar tarafından yapılan sermaye artırımı karşılığında çıkarılan hisse senetlerinin hissedarlara belli bir bedel karşılığı dağıtılması.

    Yetkilendirme: Bir eylemi, genellikle bir hesaba veya bir hesaptan erişimi onaylama.

    Kesin Alış: Bir menkul kıymetin doğrudan alımıdır. Merkez Bankası tarafından yürütülen Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde, para politikası uygulamasına yönelik olarak, piyasada kalıcı bir likidite (para) eksikliğinin olduğu düşünüldüğü durumlarda, Merkez Bankasının piyasadan kendi porftöyü için menkul kıymet almasını ve karşılığında sisteme para vermesini ifade eder.

    Tescile Mesnet Belge: Borsa işlemlerinin takasında, tarafların, takasa olan borçlarını ödedikleri nisbette alacaklarının ödenmesi prensibidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü