Eğitim Sitesi

Yaşam Döngüsü Nedir? Yaşam Döngüsü Hakkında Kısaca Bilgi

Yaşam Döngüsü Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Yaşam Döngüsü:

Bir organizmanın döllenme anından onun üremeye başlayacağı zamana kadar geçirdiği tüm yaşam süresi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Çok Alellilik: Bir türde bir özellikle ilgili olarak ikiden fazla gen çeşidinin bulunması durumuna çok alellilik denir. Bireyler bu alellerden ancak ikisini taşıyabilir. Bu genlerin birbirlerine karşı baskınlık ve çekiniklik durumlarına bağlı olarak farklı fenotipik kombinasyonlar görülebilir.

    Veri: Özel bir problemle ilgili gerçeklerdir.

    Hücre solunumu: Enerji taşıyan besinlerin (şeker, protein, yağ) parçalanarak yapılarındaki enerjinin açığa çıkarılması olayına hücre solunumu denir. Solunumda amaç, fotosentezle besinlerin yapısında depolanan güneş enerjisini canlıların kullanabileceği şekle (ATP) çevirmektir.

    Mitokondri: Hücrede enerji üretiminden sorumlu olan (oksijenli solunumun gerçekleştiği) organel. - Bakteriler hariç bütün hücrelerde bulunur. - Oksijenli solunum ile besinleri yakarak enerji (ATP) üretir. - Çift zarlı yapıdadır. - İç zarın kıvrımlarına krista, mitokondri içindeki sıvı kısma matriks denir. - Kendine ait DNA ,RNA ve ribozoma sahiptir. - Hücre için gerekli olan enerji burada üretilir. - İhtiyaç durumunda kendini eşleyerek sayısını arttırır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü