Eğitim Sitesi

Ulaç Nedir? Ulaç Hakkında Kısaca Bilgi

Ulaç Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Ulaç:

Zarf fiil. Belirteç olarak kullanılan eylemsi.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Fabl: Kahramanlarının çoğu, hayvanlardan, bitkilerden seçilen, sonunda bir ahlak veya hayat dersi bulunan alegorik (imge ve canlandırmaya dayanan) kısa yazı türüdür. Bu tür, insanların hatalarını düzeltmeye, töresel bir kavramı ortaya koymaya yarar. Fabllardaki düşsel unsurlar birer araçtır. Asıl hedeflenen ise ahlaki derstir. İnsan dışındaki varlıklara insana ait özellikler verilerek, bu varlıklar öyle hareket ettirilir.

    Ad Tamlamaları: En az iki adın, aralarında anlam bağlantısı kurarak oluşturduğu, bir nesnenin parçası olduğunu ya da bir nesnenin başka bir nesneyle tamamlandığını gösteren ad takımıdır. Ad tamlamalarında kullanılan tamamlayıcı öğeye tamlayan, birinci nesnenin parçası durumunda olan ikinci öğeye ise tamlanan denir. Örnek : Denizin sesi bir melodi gibi geliyordu kulağıma. Kış ayları burada oldukça ılıman geçiyor. Ona hediye olarak yün gömlek aldım.

    Tartışma: Bir konu üzerinde karşılıklı olarak olumlu ve olumsuz fikir yürütme, bir fikre karşı olan fikri savunma hali; karşı karşıya durum alıp zayıf tarafları aramadır tartışma.

    Geniş Ünlü: Çenenin aşağıya inmesiyle oluşan ünlü. "a, e, ı, i" ünlüleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü