Eğitim Sitesi

Soymuk Boruları Nedir? Soymuk Boruları Hakkında Kısaca Bilgi

Soymuk Boruları Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Soymuk Boruları:

Bitkilerde iletici hücreler olan, kalburlu hücreler ve kalburlu boru elementlerinden oluşan, besin iletimi, depo edilmesi ve destek görevlerini yapan doku. Floem

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Koful: Hücrelerde bulunan içi sıvı dolu keselerdir. Bulunduğu hücrenin tipine göre çok farklı görevler yaparlar. (Depolama, sindirim, boşaltım...) - Tek zarlı yapıdadır. - Golgi, endoplazmik retikulum ve hücre zarından üretilir. - Görevi depolama ve hücrenin su dengesini ayarlamaktır. Görevlerine göre kofullar beş çeşide ayrılabilir. 1. Besin Kofulu: Besinlerin alınmasını sağlar. 2. Sindirim Kofulu: Alınan besinlerin sindirilmesini sağlar. 3. Boşaltım Kofulu: Atık maddelerin atılmasını sağlar. 4. Kontraktil (Vurgan) Koful: Tatlı sularda yaşayan bir hücrelilerde içeri giren fazla suyu atan koful çeşididir. 5. Depo Kofulu: Su ve besin depolayan koful çeşididir. * Bitki hücrelerinde koful az sayıda ve büyükken, hayvan hücrelerinde koful çok sayıda ve küçüktür. * Genç bitki hücrelerinde koful çok sayıda iken, yaşlı bitki hücrelerinde tek ve büyüktür.

    Sarılık: Safra pigmentlerinin kana karışması sonucunda oluşan hastalık.

    Polen: Tohumlu bitkilerin mikrospor kütlesi. (dölleyici erkek eleman)

    Mozaik Gelişim: Embriyoya ait hücrelerin her birinin, vücudun farklı bir bölgesini meydana getirmek üzere belirlendiği gelişim tipi. Bu gelişim tipini gösteren canlılarda, embriyodan ayrılan herhangi bir parça, kendi başına tam bir birey olarak gelişemez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü