Eğitim Sitesi

Sandbox Nedir? Sandbox Hakkında Kısaca Bilgi

Sandbox Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Sandbox:

Google'ın, özellikle yeni açılmış ve yanlış backlink sistemiyle hareket eden web sitelerinin yukarı sıralarda görünmesini engellemek için çıkardığı filtreleme sistemi. Sandbox filtresine giren web siteleri en önemli anahtar kelimelerinde bile ilk sayfalarda çıkamazlar. Bu durum 3 ay ile 6 ay arası sürebilir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Google Panda: Google'ın spam ve kalitesiz siteleri kaliteli sitelerden ayırt etmesini sağlamak için geliştirdiği sistem. Bu sisteme göre backlink yapısı sağlam ve kaliteli olan, sosyal medyalara önem veren ve en önemlisi özgün içeriği olan siteler Google'ın gözünde kaliteli sitelerdir ve diğer sitelerden yukarılarda indekslenmesi muhtemeldir.

    İçerik Ulaşılabilirliği: Sitemizde yer alan içeriklere kaç tıklama ile ulaşılabilirliği ölçme.

    Google Dance: Google'ın arama sonuçlarındaki dalgalanmalara denir. Bu dönemde anahtar kelimelerinizde yükselebilir veya düşebilirsiniz.

    Dofollow Link: Link verilen siteye kefil olmak yani link verilen sitede kaliteli içerik olduğunu gösterir. Eğer dofollow verilen siteyi Google örümcekleri olumsuz bulursa sizin siteniz için de kötü bir durum olacaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü