Eğitim Sitesi

Müstehab Nedir? Müstehab Hakkında Kısaca Bilgi

Müstehab Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Müstehab:

Dinimize göre yapılması istenilen, fakat terkedilmesi yasaklanmayan işlerdir. Mendub ve nafile de denir. Yapanlar sevap kazanır yapmayanlar günah kazanmaz. Nafile namaz kılma, nafile oruç tutmak gibi.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Hayat: Allah'ın Subûtî Sıfatı. Diri ve canlı olmak demektir. Yüce Allah diridir ve canlıdır. Allah ezelî ve ebedî bir hayata sahiptir.

    Mescid-i Aksâ: En uzak mescid demektir. Mescid-i Aksâ, Küdüs'dedir. İlk kıblemizdir. Beyti Makdis (kutsal ev) ismiyle de anılan ve Mescid-i Haram'dan sonra yeryüzünde yapılan ikinci mesciddir (Buhârî, Enbiyâ, 10,40. Müslim, Mesacid, 1-2). Mescid-i Aksâ, Müslümanların ilk kıblesi (Bakara, 2/144), Hz. Muhammed (a.s.)'in İsra olayında uğradığı (İsrâ, 17/1), Miracın başladığı, Hz. İsâ'ya kadar bir çok Peygamberin namaz kıldığı mesciddir. Günümüzde Mescid-i Aksâ; Kudüste, Süleyman Ma'bedînin güney tarafındaki camiye denilmektedir. Peygamberimiz ibadet amacıyla seyahat edilebilecek üç mescidden birinin Mescid-i Aksâ olduğunu bildirmiştir.

    Asli İhtiyaçlar: Kişinin ve ailesinin bir yıllık zorunlu giderleri ihtiyaçları, (Ev, araba, yiyecek, giyecek, sanat aletleri)

    Teslimiyet: Teslim olma, kendini verme, boyun eğme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü