Eğitim Sitesi

Muharrir Nedir? Muharrir Hakkında Kısaca Bilgi

Muharrir Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Muharrir:

Yazan. Tahrir eden. Kâtib. Kitab te'lif eden. Gazetede yazı yazan.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Muharrir:

Tahrir eden, yazı yazan, kâtip, yazar, bir mevzuu yazı ile anlatan.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Muharrir:

Yazar.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Biçimbozma (Deformasyon): Özellikle güzel sanatlar alanında, fotoğrafta ve dansta, verilenleri doğadan alan ve belirli normların ya da normal biçimlerin bulunduğu kabul edilen görüntülerde, biçimi abartarak sunma, "normal" in göstergelerini tümüyle yok etmeden değiştirme. Biçimbozma da amaç daha güçlü bir etki yaratmak ya da güçlü bir anlatım sağlamaktır.

    Janr Tür Resmi: 17. yy itibariyle burjuva kesiminin gündelik yaşamını gerçekçi bir biçimde betimleyen küçük boyutlu resimler için kullanılmaktadır. Tür resminin konusunu orta sınıfın ve de özellikle de köylülerin yaşamı oluşturur. 17. yy Hollanda' sının Protestan kesiminde öne çıkan bu tür resimler, boyutları itibariyle burjuva kesiminin evlerine de girebilmiştir. Karşıt görüşler bulunmakla birlikte bu resimlerde Protestan ahlakının yüceltildiği ve resimlerin herbirinin ahlaki çıkarımlar sağladığı bilinir.

    Plan: Bir nesnenin ya da yapıtın yatay bir düzlem üzerindeki izdüşümü. Milattan 1500 yıl öncesine ait Mezopotamya tabletleri üzerinde bile planlara rastlandığına göre, kullanımının çok eski olduğu anlaşılmaktadır. Eski Mısır'da da bilinirdi. Antikite'de özellikle de Roma'da plan yapımı mimari etkinliğin önemli bir parçasıydı.

    Gestuel: İnsan devinim ve davranışını renksel ve biçimsel yorumlamaya yönelik görüş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü