Eğitim Sitesi

Meteoroloji Nedir? Meteoroloji Hakkında Kısaca Bilgi

Meteoroloji Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Meteoroloji:

Atmosfer içinde oluşan sıcaklık değişmelerini, rüzgâr, yıldırım, yağmur, dolu vb. olayları inceleyen fizik dalı, hava bilgisi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Meteoroloji:

1. Hava durumu hakkında çeşitli ölçümler yapan ve bu ölçümler doğrultusunda tahminler yürüten bilim dalına meteoroloji denir.

2. Atmosfer içinde oluşan sıcaklık değişmelerini, rüzgâr, yıldırım, yağmur, dolu vb. olayları inceleyen fizik dalı, hava bilgisi.

 

Coğrafya Terimi Olarak Meteoroloji:

Hava koşullarında meydana gelen değişmeleri, iklim türlerini araştırıp hava durumu tahminlerinde bulunan bilim dalı, hava bilgisi.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Meteoroloji:

Atmosferik olayları ve yaşamla atmosferin etkileşimi inceleyen bilim dalı.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Meteoroloji:

Atmosferik olayları, bunları idare eden doğa kanunlarını ve atmosferik olayların oluşmasından önceki tahmin yöntemlerini inceleyen bilim dalıdır.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Golgi Cisimciği: Hücrede salgı maddeleri üretim ve paketleme organeli.

    Rampa: 1. Bir geminin, bir başka gemiye, dubaya iskeleye ya da sola değecek biçimde yanaşması. 2. Bir arazinin, bir kara yolunun, bir demir yolu hattının yatay doğrultuya göre yokuş olan bölümü. 3. Özellikle istasyonlarla vagonlara eşya yüklemek ya da boşaltmak için yapılan, ambarın önünde bulunan set. 4. Füzeli mermi ya da makinelerinin, havaya fırlatmak için üstüne yerleştirdikleri eğik destek.

    Sera Etkisi: Yer atmosferine de su buharının da içerisinde bulunduğu sera gazı olarak adlandırılan gazlar, güneşten alınan enerjinin bir kısmının uzaya tekrar dönmesini önler, böylece yer yüzeyinin olduğundan daha fazla ısınmasına sebep olurlar, bu olaya sera etkisi denir.

    Soy ağacı: Bir ailenin kökenini ve sonraki üyelerini gösteren ağaç biçiminde tablo.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü