Eğitim Sitesi

KPDS Nedir? KPDS Hakkında Kısaca Bilgi

KPDS Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak KPDS:

Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı ÖSYM tarafından yapılır. Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere senede iki kez yapılır.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    IELTS (International English Language Testing System): İngilizcenin geçerli olduğu ortamlarda eğitim almak veya çalışmak isteyen adayların İngilizce dil seviyesini ölçmek için hazırlanmış bir sınavdır. IELTS Türkiye'de, İstanbul, Ankara ve İzmirde uygulanır fakat bu sınavın bütün başvuru işlemleri sadece British Council İstanbul ofisinden yapılmaktadır.

    e-MBA: e-Master of Business Administration Türkiye'de de üniversiteler İşletme yüksek lisans programlarına bu ismi vermeyi tercih etmektedirler. Çalışanlara yönelik MBA programlarına Executive MBA, (kısaca EMBA) denir. Uzaktan eğitim teknolojisi ile verilen MBA programına e-MBA denir.

    COOP: Öğrencilerin ikinci sınıftan itibaren, her yıl bir dönemlik süre içinde (8 hafta/dönem) öğrenim gördükleri lisans programı ile ilgili işyerlerindeki faaliyetlere katılmalarını sağlayarak, öğrenim süresinde aldıkları bilgilere dayalı uygulama becerisi kazandırma çalışmalarıdır.

    ÜDS(Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı): Doktora ve Doçentlik derecesi almak isteyen adayların girmek zorunda oldukları, ÖSYM tarafından hazırlanıp uygulanan merkezi bir sınavdır. Bazı üniversitelerde yüksek lisans yapmak isteyen adaylar için de zorunlu tutulmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü