Eğitim Sitesi

Index Nedir? Index Hakkında Kısaca Bilgi

Index Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Index:

Amatör oyuncuların seviyesini göstermek için kullanılan terimdir.
Golfçünün, 18 çukurlu bir sahada oyuncunun en az 3 atışla oynayabildiği klasman 53.5'tir. 0 index'e sahip oyuncunun (scratch player) par sayısını oynaması gerekmektedir.
En yaygın par sayısına göre oyun sonuçları:

Bırdıe: bir çukura par sayısından bir eksik yapılan sayıdır.

Bogey: bir çukura par sayısından bir fazla yapılan sayıdır.

Double-Bogey: bir çukura par sayısından iki fazla yapılan sayıdır.

Trıple Bogey: bir çukura par sayısından üç fazla yapılan sayıdır.

Eagle: bir çukura par sayısından iki eksik yapılan sayıdır.

Albatros: bir çukura par sayısından üç eksik yapılan sayıdır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Rubber Core Ball: 1898 yılında Haskell tarafından icat edilen ve golf oyununu değiştiren toptur. Haskell Ball diye de bilinen bu topun merkezinde katı lastik bulunur. Bunun etrafı gergin bir şekilde esnek bir iple sarılmış ve çevresi zamkla kaplanmıştır. Rubber core top, guttie nin yerini almıştır.

    Referee: Hakem. Sahada yarışma süresince oyuncuları takip ve gözlemesi, golf ve yarışma kurallarının işlerliğini sağlaması, gördüğü ya da kendisine iletilen kurallara aykırı davranışlara müdahale etmesi, sonuçlandırılması için oyun komitesince görevlendirilmiş kişidir.

    Lob: 1. Topun yükseğe atıldıktan sonra yere düşüp çok az ilerlemesidir. 2. Yere çok yumuşak düşen, topu çok havalandıran bir vuruş şeklidir.

    Texas Scramble: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu bir takım oyunudur. Takımlar arası oynanır. Takımlar en fazla dört kişi olabilir. Oyun takım oyuncularının 1. tee den vuruşları ile başlar. Takım kaptanı oyuncuların yapmış olduğu vuruşlardan en iyisini seçer. Takımın diğer oyuncuları toplarını seçilen, aynı noktaya getirerek ikinci vuruşlarını yaparlar. Yine ikinci vuruşlar içerisinden en iyisi seçilerek üçüncü vuruşun yeri belirlenir. Buradan takım oyuncuları üçüncü vuruşlarını yaparlar. Oyun aynı şekilde devam ederek oyunculardan herhangi birinin topunu oynanan çukura sokmasıyla sonlanır. Ve böylece takımın Stroke Sayısı da belirlenmiş olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü