Eğitim Sitesi

Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar Nedir? Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar Hakkında Kısaca Bilgi

Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hem Ototrof Hem Heterotrof Canlılar:

Hem Ototrof Hem Heterotrof CanlılarHem kendi besinini üretebilen hem de dışarıdan besini hazır alan canlılardır. Örnek: Öglena, böcekçil bitkiler. Böcekçil bitkiler klorofil taşırlar. Fotosentezle kendi besinlerini kendileri yaparken azot ihtiyaçlarını yakaladıkları böcekleri sindirerek sağlarlar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Açık Tohumlu Bitki: Tohum taslağı açıkta olan, gerçek çiçek ve tohum taslağı bulundurmayan, çiçeğe karşılık gelen kozalakların bulunduğu, iğne yapraklı ağaç ve çalılardan oluşan bitkilerdir.

    Transdüksiyon: 1-Bir mikroorganizmadan bir diğerine virüs veya bakteriyofajlar aracılığıyla gen aktarılması olayı. 2-Bir genetik parçanın bir hücreden bir başkasına taşınması. Örneğin bir parçanın bir virüs tarafından bir bakteriden diğerine taşınması.

    Klon: 1-Genetik olarak birbirinin aynı olan canlılar. 2-Bir atasal hücreden mitoz bölünmeyle oluşan hücre populasyonu.

    Peroksizom: Hücrelerde zehir etkisi yapan H2O2 yi su ve oksijene çeviren katalaz enzimini taşıyan organeldir. * Protistlerde, mantarlarda, yüksek yapılı bitkilerin hücrelerinde, hayvanlarda özellikle karaciğer, kalp ve böbrek hücrelerinde bulunur. * Tek katlı zardan oluşmuş olup içinde dört çeşit enzim bulunur. Üçü H2O2 nin oluşumunu, biri de parçalanmasını sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü