Eğitim Sitesi

Hava Sahası Nedir? Hava Sahası Hakkında Kısaca Bilgi

Hava Sahası Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Hava Sahası:

Bir devletin yalnız kendisinin kullanma hakkı olduğu, başka devletlerin ancak ilgili devletten izin alarak yararlanabileceği gökyüzü parçası.

 

Hukuk Terimi Olarak Hava Sahası:

Bir devletin yalnız kendisinin kullanma hakkı olduğu, başka devletlerin ancak ilgili devletten izin alarak yararlanabileceği gökyüzü parçası.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Group Rate: Gruplara uygulanan indirimli fiyat. Grup ücreti.

    Tur Operatörü: 1- Bir seyahat programını taşıt, konaklama, yeme-içme, eğlence, rehberlik, şehir turları dâhil olmak üzere tek fiyat üzerinden hazırlayan ve perakendeci seyahat acentaları ya da tarifeli hava yolu şirketleri kanalı ile pazarlayan kişi veya kuruluş. 2- Tur operatörü bir seyahat acentasının hukuki statüsüne sahip olarak kurulan ve en ince ayrıntısına kadar programlanmış olarak seyahate çıkıştan geri dönüşe kadar seyahati, konaklamayı, yeme-içmeyi, eğlenceyi, rehberlik hizmetlerini, şehir turlarını da içeren tek ve ucuz bir fiyat üzerinden götürü seyahat hazırlayan ve bu turları doğrudan veya seyahat acentaları aracılığıyla satan kuruluşlardır.

    Tur: 1- Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan veya konaklama içermeyen ticari faaliyet. 2- Dolaşma, turistik gezi. 3- Başladığı noktada bitebilen, bir programa bağlı olarak yapılan ve bu programda öngörülen hizmetleri kapsayan seyahat organizasyonu.

    Allocation (Tahsis Etme): Müşteriye, ileriye dönük satış amacıyla, işveren tarafından aracıya (tur operatörü gibi) önceden verilen yer veya konaklamaya denir. Tahsisat üzerine tutulan yer işveren tarafından, tahsis edilen yeri tutana bildirilmeden, direkt olarak satılmaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü