Eğitim Sitesi

Gerçekçi Eğitim Nedir? Gerçekçi Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Gerçekçi Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Gerçekçi Eğitim:

Öğretim etkinliklerinde gerçekler üzerinde durulmasını ya da gerçeklerin anlatılmasını öngören, eğitimin ereğini, doğrulanabilen bilgilerin aktarılması ve açıklanması biçiminde düşünen ve bu nedenle gözleme, deneye ve kişisel çalışmalara önem veren eğitim görüşü.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Eğitim Dizgesi: 1. Her türlü örgün ve yaygın eğitim kurumları ile bu kurumların uygulamalarından oluşan dizge. 2. Eğitim örgütü. 3. Eğitim düzeni.

    Bellek: 1. Eskiden görülmüş, işitilmiş, koklanmış, tadılmış nesneleri ve türlü yaşantıları yeniden anımsama yetisi. 2. Algılanan nesnelerin ve yaşantıların bilinçte iz bırakması, saklanması ve gereğinde yeniden üretilmesi yeteneği. 3. Zihnin, belleme ve anımsama gücü.

    Yüz Yüze Eğitim: İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri hariç olmak üzere, öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin derslik, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitim.

    Yüksek Lisans: Lisans diplomasıyla doktora arasındaki akademik derece. (Bilim uzmanlığı, master, yüksek mühendislik, yüksek mimarlık) Bir lisans öğretimine dayalı en az iki yarı yıl süren 12 kredilik eğitim-öğretim ve alanla ilgili araştırmanın sonuçlarını ortaya koyacak bir tez gerektiren yükseköğretimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü