Form Terimi Hakkında Bilgiler
Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Form:
Biçim, şekil.
Bilgisayar Terimi Olarak FORM:
HTML sayfalarında Web servisine bağlanan kullanıcıdan Web tarayıcısı sayesinde bilgi almak için kullanılır. Daha sonra bu bilgiler sunucu makinede kurulu olan özel bir programla değerlendirilir. Web sayfaları üzerinde formlar yaratmak için CGI programlamayı bilmek gerekir. CGI hakkında daha çok bilgi edinmek için http://the-inter.net/www/future21/html.html sayfasına bir göz atabilirsiniz. Bu adreste Web sayfası yaratmak ve CGI ile formlar yaratmak hakkında güzel bilgiler bulacaksınız.
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Form:
Biçim, şekil.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Form:
1- Biçim, şekil. Bir şeyin istenilen ve olması gereken durumu.
2- Bir önermenin ya da akıl yürütmenin kalıbı, şekli, biçimi.
Sanat Terimi Olarak Form:
Bir şeyin dış biçimi ile birlikte, içyapısına verilen ad. Nesnenin, içinin de nasıl bir yapıda olduğunu gördüğümüz, durumlar için kullanılır. Bu noktada biçim ve form birbirinden farklı kavramlardır. Üç boyutlu nesnelerin yapısal özelliği, boşlukta kapladığı alan.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Form:
Üzerine veri girişi yapılması amacıyla çeşitli ortamlarda hazırlanmış belge.
Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri:
Eş Sesli Sözcükler: Yazılış ve söylenişleri aynı, anlamları farklı olan sözcüklere eş sesli (sesteş) sözcükler denir.
Örnek :
Havuzun suyu çok güzel, hemen dal.
Tür Adı: Aynı türden olan varlıklara soyut kavramlara verilen genel ad: ağaç, ateş, çiçek vb.
Ünlü Düşmesi: Ünlü ile biten bir sözcük, ünlü ile başlayan başka sözcükle birleşik sözcük kurarken veya ünlü ile başlayan bir ek alınca, karşılaşan iki ünlüden biri
Bileşik (Zamanlı) Kip: Birleşik Zamanlı Kip: Bildirme ve tasarlama kiplerinin 3. şah. Teklik çekimi üzerine i- ek fiilinin hikaye, rivayet ve şart kiplerinin eklenmesi ile o
Gizli Özne: 1. Yüklemin sonundaki kişi eklerine bakarak ben, sen, o; biz, siz, onlar biçimde yanıt alınıyorsa buna gizli özne denir.
2. Edilgen fiillerle kurul
Düzlük- Yuvarlaklık Uyumu: Küçük ünlü uyumu. Bir sözcükteki ünlülerin ince ve yuvarlaklık özelliklerine görüşen oluşan ses uyumu.
Ton: 1. Okurken ya da konuşurken sesin duyguları belirtecek biçimde çıkmasına ton denir. Tonlama kulak eğitimine bağlıdır.
2. Sesli okurken, konuşurken
Yeterlilik Eylemi: Gücü yetme anlamı veren "ebilmek" biçimindeki birleşik eylem kalıbı.