Eğitim Sitesi

Devinim Nedir? Devinim Hakkında Kısaca Bilgi

Devinim Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Devinim:

Hareket. Resim sanatında resim düzlemi üzerinde yer alan betilerin yoğunlaşıp seyrelmesinden ve pozlarından kaynaklanan durağan dengenin bilinçli biçimde bozulması etkisi.(Movement)

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Devinim:

Hareket.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Devinim:

Bir toplumdaki olayların ana özelliğini, varlık biçimini belirleyen toplumsal süreçlerin bütünü.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Polikromi: Görsel sanatlar ve mimarlıkta çok renklilik. Özellikle mimarlık alanında rastlanılan bir sözcüktür. Diğer sanatlarda çok büyük ölçüde kullanıldığından, bunların ürünlerini polikromiyle nitelemek pek gerekli olmaz. Buna karşılık mimarlık alanında polikromi ancak bazı çağlar ve üsluplarda görülür. Örneğin Antik Yunan mimarlığı polikromiktir. dersimiz.com Bugün yüzyılların aşındırması sonucunda doğal renklerine bürünen tapınaklar gibi önemli kamu yapıları, özgün durumlarında renkli bir dış dekorasyona sahiptirler.

    Art Noveu: Üsluplaştırılmış bitkisel, eğrisel nitelikte bezeme anlayışı.

    Eklektik: Seçmeci, farklı üslup ve biçim ögelerini bir araya getirerek yapılan dermecilik.

    Einfuhlung Kuramı: Sanat yapıtlarının alımlanmasına ve psişik etkinsine ilişkin burjuva kuramı.Felsefi olarak öznel idealizme dayanan Einfuhlung kuramına göre ,sanatın imge özelliği önemsizdir.Bu görüşün ilk belirtilerine romantisizme rastlanmakla birlikte ,ilk kez (19. yüzyılın sonlarıyla 20. yüzyılın başları arasına başlıcalıkla T.Lipps tarafında ) psikolojik burjuva estetik eğilimi içinde kuram olarak geliştirilmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü