Eğitim Sitesi

Center-Weighted Nedir? Center-Weighted Hakkında Kısaca Bilgi

Center-Weighted Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Center-Weighted:

Merkez ağırlıklı diye ifade edilen bir pozlama çeşididir. Kamera pozlamayı yaparken görmüş olduğu alanın merkezini baz alarak pozlamayı oluşturması demektir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Arka netlik: Objektifin en arka elemanının tepe noktasıyla film ya da algılayıcı düzlemi arasındaki uzaklık. Bu, her zaman objektifin odak uzaklığına eşit değildir.

    Balık Göz: İnsan gözünün normalde 53 derece bir görüş açısı vardır. Dijital fotoğraf makinesi ve video kameralar gibi cihazların objektiflerinde bu değerin üstüne de çıkılabilir altına da inilebilir. Balık Gözü olarak adlandırılan objektif türünde görüş açısı değerleri 100 derece ile 180 arasında değişebilir. Balık Göz objektiflerde geniş abir görüş açısı neticesinde görüntülerde eğri hatlarla bükülme ve yuvarlaklık hakim olur.

    Hiperfokal (Maksimum Alan Derinliği): Diyaframın açıklığına bağlı olarak, sonsuzluğu kapsayacak biçimde bir alan derinliği elde etmek için mümkün olan en yakın netlenebilecek noktadır.

    Aydınlık kutu (camera lucida): Mekanik olarak kâğıt üzerine resim yapmayı sağlayan, bir sehpa ve sehpaya takılan içten yansıtmalı prizmadan oluşan aygıt.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü