Eğitim Sitesi

Casablanca Görüşmeleri Nedir? Casablanca Görüşmeleri Hakkında Kısaca Bilgi

Casablanca Görüşmeleri Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Casablanca Görüşmeleri:

15-24 Ocak 1943 tarihinde A.B.D. Başkanı Roosevelt ile İngiltere Başbakanı Churchill arasında Fas'ın Casablanca kentinde, Kuzey Afrika cephesinden sonra savaşın nasıl şekillendirilmesi konusunda yapılan görüşme.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Neoliberal: Devletin ekonomiye müdahale etmesinin ve düzenleyici bir rol oynamasını, gelir dağılımının adil olmasını sağlamak ve tekel oluşumunu önlemek için, düzenleyici yasalar gerektiğini savunan ekonomi akımı.

    Wikileaks: Avusturalyalı Julian Assange tarafından 2006'da "radikal şeffaflık" adıyla dünya çapında kötülükleri ve yozlaşmaları ifşa etmek için kurulduğu iddia edilen web sitesi.

    Salt-I: 26 Mayıs 1972'de Amerika Başkanı Richard Nixon ile Sovyetler Birliği Komünist Parti Genel Sekreteri Leonid Brejnev arasında Moskova'da imzalandı. SALT-I Antlaşması, Amerika ile Sovyet Rusya arasındaki ilişkilerde bir dönüm noktası oldu. Bu antlaşmadan üç gün sonra ABD ile SSCB arasındaki münasebetlerin temel ilkeleri belirlendi. ABD ve SSCB, SALT-I Antlaşması'yla nükleer silahsızlanma konusunda önemli bir adım attı. Bu antlaşma, Helsinki Deklarasyonu'nun yolunu açacaktı.

    Marksizm: Alman filozof Marks'ın düşüncelerine dayanan devrimci sosyalist akım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü