Eğitim Sitesi

Bazal Metabolizma Nedir? Bazal Metabolizma Hakkında Kısaca Bilgi

Bazal Metabolizma Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Bazal Metabolizma:

Vücut yüzeyi birimine göre hesap edilen, istirahat anında kullanılan enerji miktarıdır.Vücut yüzeyi kişinin, boyu ve kilosundan hesap edilir.Troid bezinin fazla çalışmasında, bazal metabolizma yükselir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Bazal Metabolizma:

Hayatın devamı için şart olan asgari metabolizma faaliyeti.

 

Biyoloji Terimi Olarak Bazal metabolizma:

Hayatın devamı için şart olan asgari metabolizma faaliyeti.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Bazal Metabolizma:

Tam dinlenme halinde, organların çalışması, gövde sıcaklığının korunması, yaşamasal olayların sürmesi gibi gövde çalışması için kullanılan enerji.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Bazal Metabolizma:

Tam istirahat halindeyken vücudun harcadığı enerji miktarı.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Intense Pulsed Light (IPL) (Yoğun Atımlı Işık): Tüy dökme ve gül hastalığı (rosacea) tedavisine iyi gelir. IPL sistemleri, seçilebilir dalga boyundaki ışığı kullanarak yüksek enerjili atışlar yapabilen cihazlardır. IPL sistemlerinde dalga boyunun seçilebilir olması değişik tedavi seçeneklerine olanak sağlar. Örneğin; kılcal damar tedavisi, akne tedavisi, epilasyon, leke tedavisi ve cilt yenileme… gibi.

    Palpitasyon: Kalp çarpıntısı.

    İnsertio: Kasın kasılması esnasında hareket eden kısma kasın sonlandığı yer veya insertio denir. Örneğin iki kemiğe tutunan bir çizgili kasın kasılması esnasında kemiklerden biri, diğerine yaklaştırılır. Bu durumda kasın kemik üzerindeki hareket eden kısmına insertio adı verilir.

    Koroner Oklüzyon: Koroner atardamarların bir kolunda meydana gelen ve kalbin bazı kısımlarına kan gitmesini engelleyen bir madde ( genellikle kan pıhtısı). Kalbin bu kısmı, kan akışı azaldığı için ölür. Koroner kalp krizi, koroner veya kalp krizi de denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü