Eğitim Sitesi

Baş maskesi Nedir? Baş maskesi Hakkında Kısaca Bilgi

Baş maskesi Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Baş maskesi:

Arıcıların, başlarını arı sokmasına karşı korumak için giydikleri, yüze gelen kısmı sinek telli maske.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Arı iğnesi: Ana arı ile işçi arıların abdomenlerinin son kısımlarında yer alan savunma organıdır, işçi arıların iğnesi geriye çentiklidir; bu yüzden işçi arılar insanı sokmak üzere iğnesini batırdığında geri çekemez. Ana arının iğnesi düzdür ve diğer ana arıları öldürmek için kullanır.

    Kıbrıs arısı: Ana vatanı Kıbrıs olan ve çok eski yıllardan beri bilinen, sarı renkli, hırçın ve sokucu bir genotip. (Apis mellifera cypria)

    Septisemi: Arılarda, Pseudomonas apiseptica adındaki bakteri nedeniyle görülen, kan zehirlenmesi olarak nitelendirilen bir arı hastalığı. Hastalık özellikle havalandırması yetersiz ve yüksek nem bulunan kolonilerde görülür. Septisemiye yakalanan arılar hızla ölürler. Hastalığa yakalanan arılarda kaslar hızla refleks kaybına uğrar, uçma yeteneği kaybolur, besin tüketimi durur, koloni zayıflar.

    Hindistan arısı (Apis cerena): Hindistan, Tayland, Afganistan, Pakistan gibi Uzakdoğu Asya ülkelerinde, yuvasını ağaç kovuklarında ve duvar oyuklarında yaparak yaşayan, zararlı böceklerden korunmak için sık sık göç eden, oğul eğilimleri düşük ve son derece sakin Hindistan arısı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü