Eğitim Sitesi

Aşamalı tarama sistemi Nedir? Aşamalı tarama sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Aşamalı tarama sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aşamalı tarama sistemi:

Sırayla her bir satırın verilerini toplayan ve işleyen bir görüntü sensörünü tanımlamak için kullanılan bir terim; aşamalı taramalı sistem.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Parasoley: Güneş ışınlarının, arka merceğe doğrudan ulaşmasına engel olarak iç yansımayı engelleyen ve görüntülerin kontrastlığını koruyan aksesuardır.

    Oynar Baş: Tripod (üç ayak) ya da monopod da (tek ayak) oynar baş olmadığı takdirde fotoğraf makinesi ile yalnızca yatay bir konumda fotoğraf çekimi gerçekleştirilebilir. Oynar başın ayağa eklenmesi, sıkıştırılan vidaların yardımıyla makinenin nerdeyse her yöne çevrilmesini mümkün kılar. Oynar başın bir dezavantajı, fotoğraf karesinin tüm yönlerinin aynı anda kontrol edilmesi gerekliliğinden dolayı, doğru pozisyonu bulmanın daha zor olmasıdır.

    Kilobayt (kilobyte): 1 024 (yaklaşık bin) bayttan oluşan bilgisayar, disk alanı veya belge boyutu değeri. Simgesi kb.

    Merkez Ağırlıklı Ölçüm: 1. Fotoelektrik devrenin ağırlıkla karenin orta kısmı ve çevresinde objeden yansıyan ışığı ölçtüğü sistemdir. 2. Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, tüm kadrajı dikkate almakla beraber, merkeze yakın % 60 - 80'lik bir bölgeyi daha ağırlıklı olarak değerlendirdiği, genellikle fotoğrafı çekilen nesne kadrajın ortalarında ise kullanışlı olan ışık ayarı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü