Eğitim Sitesi

Parasoley Nedir? Parasoley Hakkında Kısaca Bilgi

Parasoley Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Parasoley:

Güneş ışınlarının, arka merceğe doğrudan ulaşmasına engel olarak iç yansımayı engelleyen ve görüntülerin kontrastlığını koruyan aksesuardır.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Parasoley:

Metal ya da kauçuktan yapılan ve istenmeyen ışıkların objektif yüzeyine düşmesini önleyen, objektifin ucuna katılan parça.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Odaklama Camı: Fotoğraf makinelerinde fotoğrafı çekilecek cismin görülebilmesin ve odaklanmasını sağlayan, genellikle beyaz renkli buzlu cam.

    Shutter (Deklanşör): Genellikle kameraların sağ üst kısımlarında yer alan ve ona bastığınızda resmin çekilme işlemi gerçekleşen bir butondur.

    FireWire (IEEE-1394): Daha çok yeni versiyon bilgisayarlarda özellikle Macintosh'larda var olan bir nevi bağlantı kapısıdır. Resim ve video gibi çok yer kaplayan büyük dosyaların bilgisayar ortamına Seri, Paralel ve USB bağlantı kapılarına göre çok daha hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlar. Sony'de adı i-Link olarak ta ifade edilir.

    Şişirme (trap): CMYK'de her alanın mevcut kapladığı alandan biraz daha fazla yer kaplaması. Kaymaları gizlemede kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü