Eğitim Sitesi

Arıcı bizi Nedir? Arıcı bizi Hakkında Kısaca Bilgi

Arıcı bizi Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Arıcı bizi:

Tel takmak üzere çerçeve çıtalarına delik açmak için kullanılan biz.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Arı sakızı kapanı (Propolis trap): Kovan üst örtü bezi yerine, arı sakızı (propolis) toplamak amacıyla koyulan, arıların geçemeyeceği şekilde aralıklar bulunan, aralıkların arılar tarafından arı sakızı ile kapatıldıktan sonra arı sakızının hasat edildiği, gıda tüzüğüne uygun plastikten üretilen kapan.

    Erkek arı toplanma alanı: Ana arı çiftleştirme arılığının bulunduğu 3-5 kilometre yarıçaplı bir alanda, çapı 30 ila 200 metre arasında değişen, erkek arıları cezbetme özelliğine sahip, her yıl yerleri değişmeden sabit kalan alan.

    İzole bölge: Bakanlıkça belirlenen ve yarıçapı en az 15 km olan yalnızca saf ırk, ekotip veya üretilecek hibritin baba hattını oluşturan kolonilerin bulunduğu yabancı kolonilerden arındırılmış ve dışarıdan arı girişine kapalı, ana arı çiftleştirme bölgesi alanı.

    Dikey üstten çıtalı karakovan: Çerçeve yerine arının ördüğü petekleri tutturabileceği çıtaların olduğu, çoğunlukla kılavuz petek kullanılmayan, modern kovanlardaki gibi çok katlı kullanılabilen, basit yapılı kovan tipi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü