Eğitim Sitesi

Arı merası (Arı otlağı) Nedir? Arı merası (Arı otlağı) Hakkında Kısaca Bilgi

Arı merası (Arı otlağı) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Arı merası (Arı otlağı):

Arıların yararlanabileceği, arılık çevresindeki kabaca 2 kilometre yarıçapındaki coğrafi bölge ve bu bölgedeki bitki örtüsü.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Transfer kaşığı (tığı): Ana arı veya arı sütü üretiminde kurtçukları petek gözünden, ana arı yüksüklerine aktarmak için kullanılan alet.

    Varroa: Varroa akarı, bal arılarının bedenleri dışında yaşayan bir parazittir. Varroa hem ergin arılar, hem de gelişmekte olan yavruların kanını (hemolenfini) emdiğinden üzerlerinde beslendikleri arıları zayıflatarak arıların yaşam sürelerini kısaltırlar. Arıların bağışıklık sistemini bastırarak virüs ve enfeksiyonların yayılmasına sebep olurlar. Bunun sonucunda arılar üzerinde asimetrik kanatlar, çarpık bacaklar ve kısalmış karın (abdomen) gibi etkiler görülür. Düşük seviyelerdeki Varroa istilalarında bile ergin arılar zayıflar ve ömürleri kısalır (%50'ye kadar), yavrular ise gelişimlerini tamamlayamazlar. (Varroa jacobsoni, Varroa destructor, Arı akarı)

    Yapay oğul: Bkz. Oğul (yapay, suni)

    Sıcak döküm petek: Eritilen balmumunun petek şeklinde tek işlemle dökülerek üretilen, soğuk döküm peteğe göre daha gevşek balmumu yapısına sahip ve serin ortamlarda çok kırılgan olan klavuz petek. Bkz. Kılavuz petek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü