Eğitim Sitesi

Stereo Model Nedir? Stereo Model Hakkında Kısaca Bilgi

Stereo Model Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Stereo Model:

1- Bir dizi fotogrametrik işlemden sonra bir fotoğraf çiftinden, fotogrametri aletinde ya da bilgisayar ekranında oluşturulan, arazinin, nesne uzayının küçültülmüş bir benzeri olan, derinlikleri de algılanabilen üç boyutlu model, stereoskopik model.

2- Fotoğraf çiftleri ile oluşturulan, nesnelerin yada arazinin üçüncü boyutlarının da algılanabildiği, gerçeğin küçültülmüş bir benzeri, stereoskopik model.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Dolu Pafta: Ülke düzeyinde ya da bir kent ve kasaba için düzenlenmiş pafta bölümleme sisteminde oluşturulmuş pafta çizim türü.

    Robust Kestirim: Robust istatistiğine dayanan, en küçük kareler ile birlikte yinelemeli ağırlıklarla ve kaba ölçü haritalarını ortaya çıkarılması için uygulanan bir dengeleme yöntemi, kaba hataları ayıklanabilen daha genel bir dengeleme türü.

    Karelaj: Haritalar, hava fotoğraflarını ve uydu görüntüleri üzerine çizilen ve koordinatları gösteren birbirini dik olarak kesen homojen çizgiler, koordinat çizgileri. Grid.

    Topolojik Değişmezler: Bir çizgi üzerindeki noktaların dizilişi, bir eğrinin kapalı oluşu gibi, topolojik bir dönüşüm sonucunda değişmez kalan özellikler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü