Eğitim Sitesi

Moral (Ahlak) Nedir? Moral (Ahlak) Hakkında Kısaca Bilgi

Moral (Ahlak) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Moral (Ahlak):

Toplumsal yaşamın tüm alanlarında insanların yapıp ettiklerini düzenleyen, kendiliğinden biçimlenmiş ve genel kabul görmüş yasaklama ve değerlendirmelerdir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Fark Eşiği: İki uyaran arasında duyumlanabilen en küçük şiddet farkı.

    Anatomi: 1- İnsan, hayvan ve bitkilerin yapısını ve organlarının birbiriyle olan ilgilerini inceleyen bilim. 2- Beden yapısı, gövde yapısı. 3- Bir şeyin oluşumunda göze çarpan özel yapı.

    Toplumsal değer yargıları: Toplumun düşünce ve inanışları mal ve hizmetlerin değerlerinin belirlenmesinde etkili olur. Örneğin; Domuz etinin Müslüman toplumlarda ekonomik değeri yoktur.

    Kavram: 1- Herhangi bir tür nesne ya da belli bir tür olayın ortak özelliklerinin bir ad altında toplanmasıdır. Kavramlar zihnin soyutlama ve genelleme yetenekleriyle elde edilir. Nesnelerin ve yaşanmış olayların izleri önce bireysel ve somuttur. 2- Bir şeyin, bir nesnenin zihindeki ve zihne ait tasarımı; soyut düşünme faaliyetinde kullanılan ve belli bir somutluk ya da soyutluk derecesi sergileyen bir düşünce, fikir ya da ide. 3- Nesne ya da olayların ortak özelliğini temsil eden, genellikle bir kelime ya da adla belirtilen içsel temsil.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü