Eğitim Sitesi

Monoteizm Nedir? Monoteizm Hakkında Kısaca Bilgi

Monoteizm Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Monoteizm:

Tektanrıcılık. Sadece tek bir Tanrı'nın var olduğunu yada Tanrı'nın bir olduğunu öne süren ve bundan dolayı çok tanrıcılığa ve bir dizi ilahi varlığa duyulan inanca karşı olan Tanrı anlayışıdır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Milat: Güneş yılı esasına dayalı olarak hazırlanan ve Roma uygarlığı tarafından son şekli verilen takvimin adıdır. Hz. İsa'nın doğumu başlangıç olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle takvime doğum anlamına gelen milat adı verilmiştir. Milattan sonraki tarihler günümüze yaklaştıkça rakamsal olarak büyürken, milattan önceki tarihler günümüze yaklaştıkça küçülmektedir.

    Anlaşma: Belli bir konuda veya konularda tarafların görüş birliğine varmasıdır.

    Altı Ok: Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin yönlendirici ilkelerini belirten simge. Bu altı ilke cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve inkılapçılıktır. CHP'nin 1931 Kurultayı'nda benimsenen altı ilke1937'de anayasaya alınmıştır.

    Kelam: 1- İslamiyet'te Allah'ın varlığını ve birliğini akıl, mantık ve hikmet yoluyla ispatlamak. 2- Allah'ın varlığını ve İslam dininin doğruluğunu konu alan bilimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü