Eğitim Sitesi

Malkoç Nedir? Malkoç Hakkında Kısaca Bilgi

Malkoç Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Malkoç:

Osmanlı Ordusu'nda akıncılar ocağının komutanı. Yiğit.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Malkoç:

Osmanlılarda akıncılar ocağının komutanı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Apa: 1. İslamiyet öncesi Türk devletlerinde, devlet içerisinde çeşitli görevleri olan sivil yöneticiler “Apa” olarak adlandırılır. 2. (Eski Türkler'de) Ecdat, büyük baba.

    Nişancı: Divan-ı Hümayun üyesi olan yüksek dereceli memur. (Berat, nâme, mektup, âhidname, hüküm, bitik... gibi evrakın baş tarafına padişahın imzası olan nişanı koyar veya tuğra çekerdi. Nişancıya Tuğraî, Muvakî, Tevkiî, de denirdi. Beylerbeyi ve vezir rütbesinden daha aşağı olmakla beraber, protokoldeki yeri taht kadılarından öndeydi.)

    Kuran-I Kerim: İslam dininin temel ilkelerini, Hz. Muhammet'e gönderilen Allah(C.C.) buyruklarını içeren, bunları bütün insanlığa bildiren Müslümanlığın temel ve de kutsal kitabıdır. Kuran 114 sureden oluşur. Sözcük anlamı "oku-okuyunuz"dur. Kuran'da yalnızca dinsel bilgiler ve buyruklar değil, toplumsal, hukuksal, siyasal ve tarihsel bilgiler de yer alır. İlk olarak Hz. Ebu Bekir zamanında kitap (Mushaf) haline getirilmiş, Hz. Osman zamanında ise yeniden yazılarak çoğaltılmış ve İslam dünyasına dağıtılmıştır.

    Şıhne: Türk-İslam devletlerinde eyaletleri yöneten, askerî ve idari yetkilere sahip kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü