Eğitim Sitesi

Maden Suyu Nedir? Maden Suyu Hakkında Kısaca Bilgi

Maden Suyu Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Maden Suyu:

Mide rahatsızlıkları ya da sindirim zorluklarında, tedavi edici veya rahatlatıcı özelliği olan, mineral bakımından zengin içme suyu.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Package: Paket tur. Bir ya da bazen birden fazla yere yönelik olarak düzenlenen ulaşım, konaklama ve diğer bazı gezi unsurlarını içeren ve programı başlangıçtan belli olan herhangi bir tur.

    Guaranteed Payment Reservation: Ödeme garantili rezervasyon. Müşterinin kendine ayrılan odayı kullansa da kullanmasa da ücretini ödemeyi kabul etmesi. Burada ödeme, otel bünyesinde kredisi sağlam bir firma ya da seyahat acentası tarafından garanti edilir.

    Boarding Card: Uçağa biniş kartı.

    ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası: İngiltere'de, ABTA ve Seyahat Eğitim Şirketi (Travel Training Company) tarafından geliştirilmiş, sınava dayalı bir belge. Daha önceleri ABTA'nın Ulusal Eğitim Kurulu ve Londra Kent Loncaları tarafından yürütülen COTAC ve diğer sınava dayalı belgelerin yerini almıştır. ABTAC, NVQ (bkz. ulusal mesleki sınav) ile kullanılan diğer değerlendirme yöntemlerini sınava dayalı belgeleme sistemiyle ikmal etmek isteyen turizm sektörü baskısı sonucu kullanıma girmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü