Eğitim Sitesi

Kutsal Kitap Nedir? Kutsal Kitap Hakkında Kısaca Bilgi

Kutsal Kitap Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kutsal Kitap:

Allah'ın peygamberlerine gönderdiği kitaplar.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Abdiyyet: Kulluk makamı. Evliyâlığın en yüksek makâmı, derecesi. İyilikleri Allahü teâlâdan bilip kendinden bilmemek. Allahü teâlânın lütf ve ihsânı ile Abdiyyet derecesine ulaşmak istiyen kimsenin, Peygamberimiz sallallahü aleyhi ve selleme tam olarak uyması lâzımdır. Bu yüce zirveye o yüce peygambere tam uymakla kavuşulur. Bu, Allahü teâlânın bir lütfu olup, onu dilediğine ihsân eder. (İmâm-ı Rabbânî)

    Tesbihat: İbadet amacıyla bazı duaların tekrar edilmesidir. Çok çeşitli tesbihatlar vardır. Örneğin namazın farzından sonra bir kez; Allâhumme ente's-selâmü ve minke's-selâm, tebârekte yâ zelcelâli ve'l-ikrâm. (Allah'ım selâm sensin. Selâmet ve esenlik sendendir. Ey azamet ve kerem sahibi Allah'ım, sen hayır ve bereketi çok olansın.) Namaz bitiminde 33'er kez; Sübhanallah (Allah noksanlardan münezzehtir) Elhamdülillah (Hamd Allah'adır.) Allahü Ekber (Allah en büyüktür.) tasbihatları söylenir.

    Eyüp: Peygamber (sav)' i evinde misafir etme şerefine nail olan Ebu Eyyub el Ensari ( Halid b. Zeyd)' in kabrinin bulunduğu İstanbul'un bir semti.

    Bilinç: 1- İnsanın kendisini ve çevresini tanıma yeteneği, şuur. 2- Bir toplumdaki ruhsal etkinliklerin veya ruhsal durumların bütünü. 3- Dimağ. 4- Temel bilgi, temel görüş. 5- Algı ve bilgilerin zihinde duru ve aydınlık olarak izlenme süreci.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü