Eğitim Sitesi

Kek Nedir? Kek Hakkında Kısaca Bilgi

Kek Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Kek:

Değişik yapılış şekillerinde, çeşitli ölçeklerde bal, pudra şekeri (toz şekerin öğütülmesiyle elde edilen, katkısız) ve çiçektozunun (polen) karıştırılıp hamur haline getirilerek arıları beslemek için kullanılan, katı besin.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Oksalik asit (Oxalic acid): En tanınmış organik asitlerden biridir. Tabiatta; sodyum tuzu halinde kuzukulağı bitkisinde, kalsiyum tuzu olarak ravent bitkisinde ve birçok başka bitkinin hücre özsuyunda bulunur. Oksalik asidin çeşitli formülleri olduğundan, varroa mücadelesinde Oxalic acid dihydrate (Oxalic-2-hydrate) kullanılmalıdır.

    Hidroksimetil furfural (HMF): Baldaki früktozun bazı asitlerin etkisiyle parçalanması sonucu meydana gelen bir bileşik. Isı etkisiyle tepki(reaksiyon) hızı artmakta olduğundan HMF miktarı aynı zamanda balın ısıtılma düzeyini gösteren bir kalite ölçüsüdür.

    Basra: Bitkiler üzerinde yaşayan ve bitki özsuyu ile beslenen, delici-emici ağız yapısına sahip bazı böceklerin bitkiler üzerine bıraktıkları, mineral içeriği yüksek ve şekerli sindirim artığı. (Balsıra, Basura, Bal çiyi)

    Organik bal: Organik arıcılık yapılarak elde edilen bal. Bkz. Organik arıcılık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü