Eğitim Sitesi

Kaftan Nedir? Kaftan Hakkında Kısaca Bilgi

Kaftan Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kaftan:

Değerli kumaştan ve genellikle ipekten yapılan uzun, süslü elbise. Osmanlı devrinde önemli hizmetler görenleri ödüllendirmek için hediye edilen özel bir elbise idi. Kumandanlara bir imtiyaz verildiğinde, buna işaret olarak kılıç ve kaftan da verilirdi.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Kaftan:

Çoğu kumaştan yapılan bir çeşit uzun üst giysisi, hilat.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kütük Defteri: Osmanlı Devleti'nde önceden yeniçerilerin sonradan tüm askerlerin adları, baba adları sülale adları, doğum yerleri ve tarihleriyle, fiziksel özellikleri, görev alışlarını ve görev sırasındaki davranışlarını belirlemek amacıyla tutulan defterdir.

    Ortodoks Kilisesi: Hristiyan kiliselerinin üç önemli kolundan biri. Her Ortodoks Kilisesi'nin kendi dili ve gelenekleri vardır, ama hepsi aynı inancı paylaşır. Ortodoks inancı daha çok, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Yugoslavya , Kıbrıs ve Birleşik Devletler Topluluğu'na üye devletlerde yaygındır.

    Karbon 14 Metodu: Radyokarbon tarihlendirme ya da karbon-14 tarihlendirme, tarihe yardımcı bilimlerden olan kimya biliminin kullandığı bir yöntemdir. Organik madde içeren tarihi nesnelerin yaşını belirleyen bilimdir. Willard Frank Libby adlı Amerikalı kimyager tarafından bulunup geliştirilmiştir.

    Polis: Eski Yunan kent devletlerine verilen san.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü