Eğitim Sitesi

Fonksiyonel Bütünleşme Nedir? Fonksiyonel Bütünleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Fonksiyonel Bütünleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Fonksiyonel Bütünleşme:

Kültür unsurlarının her birinin ayrı ayrı birer işlevi yerine getirerek birbirini tamamlaması durumu.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Deflasyon: 1- Ulusal paranın değerinin yükselmesi sonucu mal ve hizmetlerin fiyatlarının düşmesidir. Deflasyon üretimin tüketimden, dış satımın dış alımdan çok olması durumunda görülür. 2- Piyasadaki para miktarının, mal miktarına oranla çok az olması ve paranın değerinin yükselmesi durumu. Para darlığı, durgunluk. 3- Bir ekonomide toplam arzın, toplam talepten çok olmasıdır. (Enflasyonun tam tersi)

    Makul: Akla uygun, akıllıca, aşırı olmayan, uygun, elverişli.

    Monizm: Birbirine indirgenemeyen iki ayrı töz ya da gerçekliğin varlığını öne süren dualizme ve bir şeyler çokluğunun varoluşunu kabul eden plüralist felsefeye karşıt olarak, bir yandan çokluğun varoluşunu, diğer yandan da, dualizmin ruh- beden, özne-nesne, madde-güç benzeri ayırımlarını reddeden anlayış. Tek bir tözün var olduğu görüşü.

    Laiklik: 1- Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması ve bireye vicdan özgürlüğünün sağlanması durumu. 2- Toplumsal kurumların işleyiş ve düzenlemelerinin dinsel kurallara dayanmadan yapılmasına laiklik denir. 3- Devlet yönetiminde dini inançların, dini inançlardan da devlet güçlerinin olmamasını savunan düşünce sistemi ve bu sistemi uygulayan yönetim biçimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü