Eğitim Sitesi

Cüzi İrade Nedir? Cüzi İrade Hakkında Kısaca Bilgi

Cüzi İrade Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Cüzi İrade:

1.İnsana verilen sınırlı özgürlük, tercih etme kabiliyeti.

2.İnsana Allah tarafından verilen özgürlük; dileme, tercih etme kabiliyeti ve bu kabiliyetlerin tekil bir olaya bağlanması.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Cüzi İrade:

Boyaların tekniğine göre hazırlanıp tekneye serpilmesi işlemidir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Sadaka: Karşılıksız, ALLAH rızası için fakirlere yapılan yardıma ve her türlü iyilik ve iyi davranışa sadaka denir. ÖR: Fakirlere yapılan her türlü maddi ve manevi yardım, insanlara tebessüm etmek, komşularımızı kırmamak, selam vermek, yoldan insanlara ve hayvanlara eziyet veren şeyleri kaldırmak, köprü, yol, okul, çeşme, cami yaptırmak ya da yapılmasına yardımcı olmak . Sadaka vermek sünnettir. Sadaka vermek sıkıntı ve musibetlere karşı korunmamıza yardımcı olur.

    Cehennem: 1- Dünyada günah işleyenlerin öldükten sonra ceza görecekleri yer. 2- Allah'a inanmayanların sürekli kalacakları, günahkar müminlerinde günahları ölçüsünde cezalandırılacakları ahiret yurdu.

    Veda Tavafı: Veda tavafı Mekkeli olmayan ve Mekkeli hükmünde sayılmayan, uzak bölgelerden gelmiş hacıların Mekke'den ayrılmadan yapmaları gereken en son tavaftır.

    Hayâ: Hoş karşılanmayan bir söz veya davranıştan dolayı kişinin Allah'a ve insanlara karşı mahcubiyet ve üzüntü duyması, utanması, insanı kötülük yapmaktan uzaklaştıran ve diğer canlılardan ayıran ahlaki özellik, utanma duygusu, utanç, sıkılma, ar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü